Ballina Life Style 5 shenja që tregojnë se ai/ajo nuk është emocionalisht i disponueshëm në...

5 shenja që tregojnë se ai/ajo nuk është emocionalisht i disponueshëm në marrëdhënie

101

Merr lajme ekskluzive  

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë  duke klikuar këtu

Marrëdhëniet afektive kërkojnë ekuilibrin e duhur midis afërsisë dhe distancës, ndërvarësisë dhe autonomisë; marrëdhëniet e shëndetshme rrjedhin në mënyrë fleksibël midis këtyre dy poleve. Në marrëdhëniet e shëndetshme, partnerët ndjejnë bashkimin e çiftit pa humbur identitetin e tyre individual, jo vetëm kaq, partnerët mund të ndjejnë një nevojë më të madhe për autonomi ose afërsi bazuar në ngjarje specifike të jetës.

Angazhim afatshkurtër

Kur ka harmoni, intimitet dhe ndarje emocionale (ndarja e emocioneve të thella), të dy partnerët presin me padurim të ndërtojnë të ardhmen e çiftit. Çfarë do të thotë? Planet afatgjata përpara. Kjo tendencë nuk gjendet tek ata që nuk janë emocionalisht të disponueshëm.

Ata idealizojnë situatën

Ata mund të jetojnë thellë në të kaluarën, në punë, në një hobi… por e njëjta thellësi mungon në çift. Këta njerëz mund të idealizojnë marrëdhëniet e kaluara në mënyrë që t’i mbajnë ato të gjalla në të tashmen si diçka të papërfunduar ose të pazgjidhur; ata mund të zhyten plotësisht në punë ose në një hobi të ri… mund të kenë lidhje të thella, por jo me ju.

Nëse ecni përpara, ajo/ai tërhiqet prapa

Kur ecuria bëhet serioze, ata mund të tërhiqen derisa të zhduken. Ata mund të shkojnë aq larg sa të sabotojnë marrëdhënien edhe me pretendime fëminore. Sa më shumë të shtyhet afërsia dhe nevoja juaj për ndërvarësi, aq më shumë do të ndihet nevoja e tij për autonomi dhe distancë. Nëse perceptoni një pikë kthese në marrëdhënie, të gjitha shpresat tuaja mund të shtypen edhe nga kërkesa të çuditshme – mund të shprehë një dëshirë për të parë njerëz të tjerë.

Komunikimi i përqendruar te vetja

Mund të bëhet jokomunikuese dhe kur ka një dialog të hapur, priret të bëjë një fjalim egocentrik, duke përjashtuar konceptin çift. Këta njerëz theksojnë konceptin e lirisë deri në shtrembërimin e plotë të tij, si dhe shtrembërimin e vetë konceptit të bashkimit, besimit dhe çiftit.

Ai tërhiqet në vetvete

Nëse ai/ajo po kalon një periudhë kritike (konflikte me familjen e origjinës, probleme me punën…), do të përfshiheni në minimum, në të vërtetë do të jeni plotësisht të shkëputur. Njerëzit emocionalisht të padisponueshëm nuk duan përfshirje personale, ata nuk dinë t’i menaxhojnë ato! Ata janë thellësisht të bindur se mund të varen vetëm nga vetja dhe kështu ngrenë mure të pakalueshme.

Artikulli paraprakAktori i njohur propozon një ide për ndërprerjen e grevës
Artikulli tjetër“Keni ndonjë pyetje?” – Si t’i përgjigjesh pyetjes së fundit në një intervistë pune….