Ballina Motivime “Asgjë nuk i afron njerzit”

“Asgjë nuk i afron njerzit”

72

“Asgjë nuk i afron njerëzit aq shpejt (ndonëse shpesh është një afrim i rremë) sa një bashkëbisedim i trishtë e melankolik. Kjo atmosferë bashkëfajësie e paqme, që vë në gjumë çdo lloj frike apo frenimi dhe që kuptohet si nga shpirtrat e hollë, ashtu edhe nga vulgarët, përfaqëson mënyrën më të lehtë për t’u afruar, por megjithatë shumë të rrallë. Në të vërtetë duhet lënë mënjanë “përpunimi mendor” që i bëjmë vetes, gjestet dhe mimikat e sajuara dhe të sillemi thjesht.” – Milan Kundera

 

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakPër zemrën time mjafton gjoksi yt…
Artikulli tjetër“Bota e djeshme”