Ballina Psikologji Asnjë e vërtetë nuk mund ta shërojë dhimbjen

Asnjë e vërtetë nuk mund ta shërojë dhimbjen

118

“Asnjë e vërtetë nuk mund ta shërojë dhimbjen të cilën e ndjejmë kur e humbasim dikë që e kemi dashur. S’ka të vërtetë, s’ka sinqeritet, s’ka forcë, s’ka mirësi që mund ta shërojë atë dhimbje. E gjitha që mund të bëjmë është të shohim përmes saj deri në fund dhe të mësojmë diçka prej saj, por ajo që do ta mësojmë nuk do të na ndihmojë në përballjen me dhimbjen tjetër, e cila vjen tek ne pa paralajmërim.” “Nuk më intereson se çfarë do të bësh me mua, por vetëm nuk dua të më lëndosh. Tashmë kam pasur mjaftueshëm lëndime në jetën time. Më shumë se mjaftueshëm. Tani dua të jem e lumtur.” “Nuk është se ne nuk përshtateshim. Ne thjeshtë skishim asgjë për të thënë.”

 Haruki Murakami 

Jeto i lumtur

Artikulli paraprakQyteti im
Artikulli tjetërKA UNË…, KA DHE TI…