Ballina Poezi Dhe Zoti më beri femer Gioconda Belli

Dhe Zoti më beri femer Gioconda Belli

70

Dhe Zoti më beri femer; Gioconda Belli

Dhe Zoti më bëri femër,
me flokë të gjata,
sy,
hundë dhe gojë femre.
Me linja
dhe kurba
dhe valëzime të buta
dhe më gërmoi brënda,
më bëri një prerje të qënieve njerëzore.
Endi me delikatesë nervat e mia
dhe i balancoi me kujdes
numrin e hormoneve të mia.
Kompozoi gjakun tim
dhe më injektoi me të
që të vadiste
të gjithë trupin tim ;
lindën kështu idetë ,
ëndrrat
instiktet.
Të gjitha që krijoi butësisht
gdhendur me frymë
dhe zhbiruar me dashuri,
janë mijëra gjërat që më bëjnë femër çdo ditë
për të cilat zgjohem krenare
çdo mëngjes
dhe bekoj seksin tim.

Gioconda Belli

Jeto I Lumtur.al

Artikulli paraprakMbaj ata që dashuron pranë vetes
Artikulli tjetërDashuria s’është e verbër. E verbër është dashuria për veten..”Thënie Për Dashurinë”