Ballina Life Style Disa mënyra për ta ulur stresin nëse jeni duke kërkuar punë

Disa mënyra për ta ulur stresin nëse jeni duke kërkuar punë

80

Merr lajme ekskluzive  

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë  duke klikuar këtu

Kërkimi i një pune të re mund të jetë argëtues dhe emocionues, por nuk është e pazakontë që të përjetoni ankth që shkaktohet nga pasiguria e situatës. Sidoqoftë, mund ta kapërceni si gjendje përmes disa mënyrave.

1. Kini parasysh perspektivën tuaj

Kërkimi i punës mund të zgjasë pasiguritë ekonomike, por nuk do të zgjasë përgjithmonë. Përmbajuni qëllimit tuaj.

2. Qëndroni pozitivë

Qëndrimi pozitiv është i rëndësishëm kur jeni duke kërkuar një punë, edhe nëse ndonjëherë duket e vështirë. Mundohuni të shfrytëzoni kohën e kërkimit të punës duke gjetur mënyra për ta bërë atë interesante ose argëtuese.

3. Bëni një plan

Krijoni një plan të kërkimit të punës për t’ju ndihmuar me qëllimin. Për shembull, filloni duke shkruar pikat kryesore dhe “fitoret” në secilën nga pozicionet që keni pasur, pastaj përditësoni/përmirësoni CV-në. Gjithashtu mund të rregulloni profilin në LinkedIn, ose të gjeni një mënyrë për të reflektuar mbi atë që do t’ju bëjë të lumtur në punë.

4. Bëni disa detyra shtëpie

Nëse shqetësimet përqendrohen te fakti që ndiheni të papërgatitur, merrni masa për të zvogëluar mendimet negative. Kaloni kohë duke hulumtuar për llojin e pozicionit që dëshironi dhe rrugën e karrierës që shpresoni të ndiqni.

5. Kujtojini vetes se është një proces

Gjetja e një pune të re nuk ndodh brenda natës. Reflektoni për materialet e aplikimit për të parë se çfarë funksionon dhe çfarë jo. Dhe, mos harroni se rekrutuesit gjithashtu kanë shumë gjëra për të menaxhuar. Për çdo njoftim për punë, ata mund të marrin deri në 250 aplikime.

6. Bëni një bisedë me veten

Studimet kanë treguar se vetë-biseda pozitive me veten ju ndihmon të jeni më të motivuar dhe të rrisni performancën.

7. Shijoni fitoret

Herë pas herë, ndaloni për të reflektuar se sa larg keni arritur në kërkimin e punës. Mund të keni mësuar shumë gjëra gjatë rrugës.

8. Kushtojini kohë cilësore vetes

Punët janë një pjesë e madhe e identitetit tonë, por ne jemi shumë më tepër sesa thjesht punët tona. Ne jemi familjarë, miq, të dashur, vullnetarë etj. Merrni pak kohë për veten.

Artikulli paraprakNë çdo problem, këta janë njerëzit që do ju ndihmojnë të parët
Artikulli tjetërHarta interaktive: Ja sa territor ka çliruar Ukraina