Ballina Psikologji Gjëra që Duhet t’i Mbash Gjithmonë Për Veten Tënde..

Gjëra që Duhet t’i Mbash Gjithmonë Për Veten Tënde..

143

Ne duam që dikush t’i dëgjojë historitë tona për zemërthyerjet dhe dhimbjet e jetës.

Sidoqoftë, me gjithë dëshirën për të krijuar një lidhje të thellë me njerëzit, gjithmonë duhet të ketë nga ato gjëra që është më mirë të mbeten të padëgjuara – për hir të vetes sonë.

Nuk ka të bëjë me të fshehtën – është për të mbrojtur veten nga dëmtimi emocional (dhe ndonjëherë edhe fizik) duke i mbajtur disa gjëra në jetën tënde private.

Thjesht nuk ka asnjë arsye të mirë për të ndarë 6 gjërat e mëposhtme me të gjithë:

Ëndrrat dhe qëllimet tuaja më të mëdha
Studimet kanë treguar që shpallja publike e ëndrrave dhe qëllimeve tuaja mund t’jua bëjë më pak të ngjarë t’i arrini ato. Përjetimi i gëzimit duke i lënë të tjerët të dinë se cilat janë planet tuaja dëmton motivin tuaj për t’i realizuar ato më vonë.

Kombinoni këtë me gjykimin me pritshmërinë e njerëzve të tjerë, dhe ju keni recetën e përsosur për dështimin. Mos e lejoni këtë stres të panevojshëm në jetën tuaj.

Jeta juaj private
Duke i lënë njerëzit e tjerë të dinë sekretet e jetës tuaj personale, përfundimisht kjo do të provojë kundër jush. Në botën tonë aktuale besimi është pothuajse joekzistent. Është me të vërtet e vështirë të takosh një person të ndershëm, të besueshëm këto ditë.

Pse do të ndani informacione të ndjeshme me njerëzit që nuk i njihni mirë? Mbajini ato për vete.

Atë që njerëzit nuk e dinë nuk mund ta shkatërrojnë.

Problemet tuaja familjare
Të gjithë kemi probleme familjare. Por familjet tona gjithashtu kanë mënyrën e tyre se si funksionojnë. Pavarësisht nëse është një marrëdhënie dashuri-urrejtje apo diçka me një natyrë tjetër, këto janë çështje private. Ju nuk keni nevojë të përfshini të tjerët në biznesin tuaj familjar.

Sendet tuaja materiale
Të tregosh me pasuritë e tua materiale lehtë mund të keqkuptohet nga të tjerët. Asnjëherë nuk e dini se si të tjerët mund ta interpretojnë mburrjen tuaj.

Ka njerëz atje që do të vendosnin në jetën e tyre qëllime për të pasur atë që keni ju. Disa prej tyre nuk kanë as qasje, e ndërsa të tjerët mezi mund të përballojnë stilin e jetës që ndjekin.

Aktet tuaja të mirësisë
Bota është në nevojë të dëshpëruar për mirësi. Por është gabim të jesh i sjellshëm vetëm kur të tjerët po shikojnë. Nëse doni të ndihmoni njerëzit e tjerë, bëjeni atë për hir të vetvetes, dhe jo për t’u admiruar nga shoqëria.

Paratë tuaja
Të flisni për financat tuaja nuk është padyshim një veprim i mençur. Paga juaj nuk duhet të jetë e ditur për njerëzit e tjerë. Të pyesësh sa fiton dikush tregon një mungesë sjelljeje dhe respekti, dhe padyshim që është një veprim idiot për të folur për të. Financat tuaja nuk janë biznesi i askujt, por juaji.

Mbani në mend se ka njerëz që do të ishin më shumë se të lumtur për të kontribuar në rrëzimin tuaj. Mos e bëni më lehtë për ta duke bërë gjëra të tilla. Mbroni veten prej tyre duke i vendosur këto kufij rreth jush.

 

Nga Jeto I Lumtur.al

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakDy burra..
Artikulli tjetër“Shumë martesa do të ishin më mirë nëse burri dhe gruaja do ta kuptonin qartë se janë…” Thëniet më të Bukura.