JiL.al - Jeto i Lumtur

Jam më i dituri ndër të gjallët, se e di një gjë, e di se nuk di asgjë.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

-Është thënë se demokracia është forma më e keqe e qeverisjes, përveç gjithë të tjerave që janë provuar.

-Një komb që i vë taksë vetes për prosperitetin është si një njeri brenda në kovë, që përpiqet ta ngrejë veten nga doreza.

-Një paqësor është dikush që ushqen një krokodil, me shpresën se do të jetë i fundit që do të hahet

-Gënjeshtra ka bërë gjysmën e rrugës rreth e qark botës, kur e vërteta sapo është nisur.

-Keni armiq? Mirë. Kjo do të thotë se keni luftuar për dikë dikur në jetën tuaj.

-Argumenti më i mirë kundër demokracisë është një pesë-minutësh muhabet me një votues të zakonshëm.

-Të përmirësosh do të thotë të ndryshosh; të jesh i përsosur do të thotë të ndryshosh shpesh.

-Politika është aftësia për të parashikuar atë që do të ndodhë nesër, javën tjetër, muajin tjetër dhe vitin tjetër. Dhe të kesh aftësinë që më pas të shpjegosh pse nuk ndodhi.

-Ngrënia e fjalëve kurrë nuk më ka shkaktuar mostretje.

-Më pëlqejnë shumë derrat. Qentë na shohin me sy ngritur. Macet na shohin me sytë poshtë. Derrat na konsiderojnë si të barabartë.

-Kam marrë më shumë nga alkooli, nga sa ka marrë alkooli nga unë.

-Në luftë mund të vritesh vetëm një herë, por në politikë shumë herë.

-“Pa koment” është një koment.

-Nëse një person buzëqesh gjatë gjithë kohës, me siguri po shet diçka që s’punon.

-Arsyeja pse e quajnë “Ëndrra amerikane” është se duhet të jesh në gjumë ta besosh.

-Si ka mundësi që nuk e kuptojmë asnjëherë kur fillon dashuria, por gjithmonë e dimë kur mbaron

-Ah, ata francezët. Kanë një fjalë të ndryshme për gjithçka!

-Azia: Katër shkronja të vogla, tre miliardë njerëz të vegjël.

-Unë nuk i dalloj ngjyrat. Njerëzit më thonë se jam i bardhë dhe unë u besoj, sepse policët më thërrasin “zotëri”.

-Gjithkush do të kishte besim tek vetja me një kokë plot me flokë. Por një qeros plot besim – ky është diamanti i dorës së parë.

-Nëse një grua ju thotë se është njëzet dhe duket gjashtëmbëdhjetë vjeç, është dymbëdhjetë. Nëse ju thotë se është njëzet e gjashtë dhe duket si njëzet e gjashtë, është afër të dyzetave.

-E gjithë bota çmendet kur reperi më i mirë është i bardhë, lojtari më i mirë i golfit është i zi, më i gjati në “NBA” është kinez, zviceranët fitojnë Kupën e Botës, Franca akuzon SHBA-në për arrogancë dhe Gjermania s’do të shkojë në luftë.

-Nëse do të kuptosh të metat e një vajze, lavdëroje tek shoqet.

-Birra është prova se Perëndia na do dhe dëshiron që të jemi të lumtur.

-Ka vetëm tre miq besnikë, një grua e vjetër, një qen i vjetër dhe para në dorë.

-Eksperienca është një mësuese e dashur dhe vetëm budallenjtë mësojnë nga gjëra të tjera.

-Të zgjuarit nuk kanë nevojë për këshillat. Vetëm budallenjtë nuk duan t’i marrin.

-Tragjedia e jetës është se plakemi shpejt dhe bëhemi të urtë shumë vonë.

-Miqtë, ashtu si peshku, fillojnë t’u vijë erë pas tri ditëve.