Ballina Thënie Ligjet shumë të mira mund të jenë në kohën e duhur.

Ligjet shumë të mira mund të jenë në kohën e duhur.

108

Nuk janë të rinjtë që degjenerojnë; ato nuk prishen derisa ata të moshës më të pjekur janë zhytur tashmë në korrupsion.

Çdo njeri është i aftë t’i bëjë mirë tjetrit, por të kontribuosh në lumturinë e një shoqërie të tërë do të thotë të bëhesh i ngjashëm me perënditë.

Një organ më shumë ose një më pak në trupin tonë do të na jepte një inteligjencë të ndryshme. Në fakt, të gjitha ligjet e vendosura se pse trupi ynë është në një mënyrë të caktuar do të ishin ndryshe nëse trupi ynë nuk do të ishte i tillë.

Me të vërtetat e një lloji të caktuar, nuk mjafton t’i bësh ato të duken bindëse: duhet t’i bësh edhe ato të ndjehen. Të tilla janë të vërtetat morale.

Thënie Dashurie… Do ti lexoni me kënaqësi të madhe😍

Mediokriteti është një hekurudhë.

Liria politike, e subjektit, (ndarja e pushteteve), është një qetësi shpirtërore që lind nga mendimi që çdo person ka për sigurinë [e tij]. Për ta pasur këtë liri. Është e nevojshme që qeveria të krijohet në mënyrë të tillë që një [person] të mos ketë frikë nga tjetri.

Virtyti ka nevojë për kufij.

Talenti është një dhuratë që Zoti na e ka dhënë fshehurazi dhe që ne e zbulojmë pa e kuptuar.

Vendet janë të kultivuara mirë, jo pasi janë pjellore, por pasi janë të lira.

Historia e tregtisë është ajo e komunikimit të njerëzve.

Dija i bën njerëzit të butë; arsyeja të çon drejt të njerëzishmes; por paragjykimet vetëm mund t’i zhdukin të dyja këto dispozita.

Kam lexuar përshkrime të Parajsës që do ta bënin çdo person të arsyeshëm të ndalonte dëshirën për të shkuar atje.

Natyra riparon gjithçka.

Jemi aq të verbër sa nuk dimë as kur të qahemi, as kur të gëzohemi; gëzimi dhe trishtimi ynë janë pothuajse gjithmonë të rreme.

Në lindjen e shoqërive, janë drejtuesit e republikave ata që sjellin institucionin, dhe më pas është institucioni që formon drejtuesit e republikës.

Një njeri që shkruan mirë nuk shkruan siç shkruajnë të tjerët, por siç shkruan ai vetë; shpesh është në të folurit keq që ai flet mirë.

Qeveria duhet të krijohet në mënyrë që askush të mos ketë frikë nga tjetri.

Një komb mund t’i humbasë liritë e tij brenda një dite dhe të mos e ndjejë mungesën e tyre për një shekull.

Artikulli paraprakE quajti “inteligjente”, Beatrix i përgjigjet Luizit me shpejtësinë e dritës
Artikulli tjetërPlas sherri live mes djemve te Për’puthen. Viktori kapet me Mateon