Ballina Thënie Mashkulli dhe femra kanë lindur për ť’u dashuruar, por jo për...

Mashkulli dhe femra kanë lindur për ť’u dashuruar, por jo për të jetuar bashkë. Te gjithë të dashuruarit e shquar të historisë kanë jetuar ndaras..”Thënie Për Femra”

802

Gratë janë më të tolerante e të duruara se burrat, shumë më pak të dhunshme. Ato nuk kryejnë vrasje, vetëvrasje, por burrat bëjnë luftëra, kryqëzata, armë vdekjeprurëse, bomba atomike. Gruaja është komplet jashtë kësaj loje vdekjesh.

-Osho

Osho Vipassana Meditation Retreat - Foogin.com

 

ruaja i sjell burrit vetëm dy ditë lumturi: ditën që martohet dhe ditën që e përcjell në varr.

–Aristofani

Aristofani Archives - ObserverKult

 

Asnjë grua, që kur ekziston bota, nuk është martuar në heshtje.

Konfuci

Konfuçi: “Morali është rregullatori suprem i universit” - Mekuli Press

 

Kur gratë na dashurojnë, ato na falin për gjithçka, edhe për krimet tona; kur nuk na dashurojnë, nuk na njohin meritën për asgjë, as edhe për virtytet tona.

 Balzaku

Balzaku (1799- 1850), shkrimtari gjenial i Francës dhe i Evropës së  shekullit 19-të - Radio Kosova e Lirë

 

Divorci është ndoshta i së të njëjtës datë si martesa. Unë besoj, megjithatë, se martesa është disa javë më e vjetër.

– Volteri

Rituali i Volterit - bota.al

 

Më mirë të jesh mirë i varur në litar, sesa keq në martesë.

William Shakespeare

Comedy of errors in Argentine TV Shakespeare mix-up - BBC News

 

Mashkulli është i lumtur me cilëndo femër, por ama derisa bie në dashuri.

-Francesco Petrarca

Curiosity about Francesco Petrarca: famous Tuscans - IT'S TUSCANY

 

Gratë kanë një instinkt të çuditshëm: Ëndërrojnë gjithçka veç asaj që duhet.

– Oscar Wilde

Oscar Wilde' Review: Portrait of the Artist in Full - WSJ

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakThënie për jetën nga Aristotel
Artikulli tjetërBurri është çadra e gruas,gruaja pasqyra e burrit…”Thënie Për Femra”