Ballina Poezi Më mëso si ta shoh dashurinë pas të dyzetave NIZAR QABBANI

Më mëso si ta shoh dashurinë pas të dyzetave NIZAR QABBANI

62

Më mëso, si ta shoh dashurinë pas të dyzetave; NIZAR QABBANI

Më mëso si të vdes nga malli si lule jasemini Më mëso si u bë heshtja gjuha e ashikëve Më mëso, se unë para teje jam nxënës dhe kam vite i tërhequr nga dashuria

Ma mëso alfabetin e ashkut linjat e pëllëmbës, gjuhën e syve, të buzës dhe të gjirit të trishtë Më mëso si është dashuria e ndjenja në librat e fallxhorëve

Më mëso si vdes poezia në pragportat e sulltanëve Më mëso si ringjallet një popull mes dyzeth ajdutësh Më mëso si bëhen gratë robëresha, kurse çmimi i vrasjes çmim me virgjëresha

Më mëso o popull si na sundon një kurv bir kurvi një përdhunues aromash Më mëso o popull injorance Si ndodh që vdekja në krevat Bëhet ëndërr që na tundon të tanve.

Nizar Qabbani

Jeto I Lumtur.al

Artikulli paraprakTio njeri, që dëshiron shumë të flasësh: dëgjo dhe do t’i ngjash të urtit. Fillimi iurtisë është heshtja..”Thënie Për Jetën”
Artikulli tjetërGjuhet e huaja të duhen vetëm kur shet, se kur shkon të blesh të gjithë të marrin vesh si c’ke me të..”Thënie Të Mençura”