Ballina Poezi Merr një buzëqeshje Mahatma Gandhi

Merr një buzëqeshje Mahatma Gandhi

52

Merr një buzëqeshje

dhuroja atyre që nuk e kanë patur asnjëherë.

Merr një rreze dielli,

dhe bëje të fluturojë atje ku mbretëron nata.

Zbulo një burim,

bëj të lahen ata që jetojnë në baltë.

Merr një lot

vendose në syrin e atyre që nuk kanë qarë kurrë.

Merr kurajën

dhe vendose në shpirtin e kujt nuk di të luftojë

Zbulo jetën,

rrëfeja atyre që nuk dinë ta kuptojnë

Merr shpresën,

dhe jeto në dritën e saj

Merr bollëkun,

dhe dhuroja kujt nuk di të dhurojë

Zbulo dashurinë,

dhe bëja të njohur botës.

Mahatma Gandhi

Jeto I Lumtur.al

Artikulli paraprakBurri është çadra e gruas,gruaja pasqyra e burrit…”Thënie Për Femra”
Artikulli tjetërNjë gojë gjithmonë hapur, na ben të mendojmë per një mendje gjithmonë bosh…”Thënie Për Jetën”