Ballina Poezi Merr një buzëqeshje

Merr një buzëqeshje

54

Poezi nga Mahatma Gandhi

 

Merr një buzëqeshje, dhuroja atyre që nuk e kanë patur asnjëherë. Merr një rreze dielli, dhe bëje të fluturojë atje ku mbretëron nata. Zbulo një burim,bëj të lahen ata që jetojnë në baltë.

Merr një lot vendose në syrin e atyre që nuk kanë qarë kurrë. Merr kurajën dhe vendose në shpirtin e kujt nuk di të luftojë

Zbulo jetën, rrëfeja atyre që nuk dinë ta kuptojnë Merr shpresën, dhe jeto në dritën e saj Merr bollëkun, dhe dhuroja kujt nuk di të dhurojë Zbulo dashurinë, dhe bëja të njohur botës.

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakTË MOSUPËLQESH NJERËZVE TË LIGJ DOTË TH0TË TË JESH DENJË PËR LËVDATË..”Thënie Të Mencura”
Artikulli tjetërUnë – ai, ti – ajo