Ballina Life Style Mos e rrihni fëmijën tuaj, ju me këtë rritni shanset që ata...

Mos e rrihni fëmijën tuaj, ju me këtë rritni shanset që ata të dhunohën fizikisht më vonë

72

 

Fëmijët në mbarë botën që janë goditur ose rrahur nga prindërit e tyre kanë më shumë gjasa të bëhen viktimë e abuzimit fizik më vonë në të ardhmen, sipas një studimi të kryer nga studiuesit e Universitetit të Miçiganit

Abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat e ndryshme ndërkombëtare.

Studimi i rishikuar nga kolegët, i cili u botua në Science Direct muajin e kaluar, analizoi lidhjen midis goditjes dhe abuzimit fizik në 56 vende dhe 156,000 fëmijëve të moshës 1-4 vjeç, shkruan JP.

Megjithatë, abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat ndërkombëtare.

LIFE STYLE

Mos e rrihni fëmijën tuaj, ju me këtë rritni shanset që ata të dhunohën fizikisht më vonë

MË: 6 QERSHOR 2022 NË ORA: 09:01

Foto ilustrim

Fëmijët në mbarë botën që janë goditur ose rrahur nga prindërit e tyre kanë më shumë gjasa të bëhen viktimë e abuzimit fizik më vonë në të ardhmen, sipas një studimi të kryer nga studiuesit e Universitetit të Miçiganit

Abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat e ndryshme ndërkombëtare.

Studimi i rishikuar nga kolegët, i cili u botua në Science Direct muajin e kaluar, analizoi lidhjen midis goditjes dhe abuzimit fizik në 56 vende dhe 156,000 fëmijëve të moshës 1-4 vjeç, shkruan JP.

Megjithatë, abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat ndërkombëtare.

Rezultatet

Rezultati përfundimtarë tregoi se nga mesatarisht 100 fëmijë, 63 u goditën me rrahje dhe nuk u keqtrajtuan, pesë nuk u goditën me rrahje, por u keqtrajtuan, 25 u goditën por nuk u keqtrajtuan, tre u goditën dhe u keqtrajtuan dhe katër nuk do të abuzoheshin.

Në përgjithësi, abuzimi fizik u ul me 14% kur krahasoheshin fëmijët që u goditën me ata që nuk ishin goditur. Prandaj, goditja me goditje lidhej me shanse më të larta për abuzim fizik në të ardhmen.

Megjithatë, abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat ndërkombëtare.

Jetoilumtur.al

 

Artikulli paraprakPse ndonjëherë dashuria nuk mjafton?
Artikulli tjetërDisa mësime të rëndësishme që njerëzit kanë nxjerrë nga përvojat në punë