Ballina Poezi Tek ty gjeta veten

Tek ty gjeta veten

72

Ti më shtyn përtej limiteve të mia
dhe ndiej se e jetoj plotësisht jetën time
tek ty kam gjetur veten
dhe pashë akoma më tej
përtej çdo limiti që mund të imagjinohet.
Pashë në thellësinë e syve të tu
duke u munduar të të kuptoja,
por pashë gjithçka mbi vetën time
që kurrë do të kisha dashur ta shikoja.
Pashë dobësinë dhe pasigurinë time
sensin e fajit, komplekset e mia
frikën time, vuajtjet e mia,
pashë terrin e jetës time, demonët e mi
dhe atëherë vështrova akoma më tej
në thellësi të zemrës sime, një det në stuhi
një oqean të pafund ku zhytesh për të humbur
dhe në thellësi të shpirtit tim, kuptova!
Provova kënaqësi dhe krenari
në momentin që kuptova atë që sot ndjej
duke ditur kush jam sot në të vërtetë
tani e di që dashuroj gjërat e bukura
tani që se di të dua gjithcka që jeta më dhuron
dhe një nga këto dhurata je ti.

Paulo Coelho

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakPa ty…
Artikulli tjetërNJERIU I DUHUR…..