Ballina Dedikime Nënë është ajo që

  Nënë është ajo që

  135

  Nënë është ajo që:

  “Eja në drekë, të kam marrë bukë të mirë”, bukë e freskët, bukë e nxehtë. Nënë është ajo që:– Dashuria ime. Merr paratë që më ke dhënë hua ditën tjetër.– Por ishin njëzet euro mami, janë pesëdhjetë.– Nuk ka rëndësi. Dhe ndërkohë ajo i shtyn ato në xhepin tuaj. Nënë është ajo që: “Atëherë? Me thuaj diçka!” Dhe ndërsa ti thua këtë dhe atë, ajo shikon sytë e tu sikur të shikonte pafundësinë nga një vrimë përgjuese. Dhe ndërsa ti ende flet, ajo të ndërpret dhe të thotë: si je dashuri? A jeni mirë? Nënë është ajo që:– Dashuri, ndjeje sa të ëmbla këto domatet qershi!– Mami tani nuk i shoh..Jam shumë vonë. Gishti i saj tashmë ka arritur në fund të trakesë. Nënë është ajo që:– Si jeni e dashur?– Epo, mami. Pak si ftohtë.– Mbulohu mirë se sillesh gjithmonë me “VESHKA” të pambuluara. Dhe siç ju thotë, ju fut këmishën poshtë në pantallonat tuaja. Nënë është ajo që: mund të bëni edhe 180 kurse gatimi. Përdorni vetëm produkte organike. Merrni tre yje. Por domatet e saj në orizi do të jenë gjithmonë një mijë herë më të mira se tuajat. Dhe sido që të jetë, në fund ajo do t’ju thotë: “Epo. Herën e fundit dolën më mirë”.

  Nënë është ajo që:

  “Ditën tjetër pashë një film të bukur. “Si ishte titulli Mami?” “Nuk e di, nuk më kujtohet” “Oh mirë, por për çfarë bëhej fjalë” “Nuk mbaj mend asgjë. Por ishte vërtet i bukur ”

  Nënë është ajo që:

  – Mos u vono shumë për të fjetur deri nesër në mesditë!– Në fakt, unë jam tashmë në shtrat, mami. (ndryshim i menjëhershëm i tonit që bëhet i qetë, i ngrohtë, i gëzuar. Sikur sapo kishin komunikuar një lajm të mrekullueshëm)– Mbulohu mirë!

  Nënë është ajo që:“Dashuri ec ngadalë!”

  “Mami po shkoj me tren” “Ec ngadalë gjithsesi!”

  Nënë është ajo që:Ajo 50, ti 20.

  – Zemër, mund të më çosh të bëj një pazar?

  – Hajde mami! Heren tjetër. Të betohem!

  Ajo 70, ti 40.– Mami, le të shkojmë të bëjmë një pazar, mund të shkoj me ty?

  – Kam shumë dhimbje në kocka, zemër. Shko ti. Merrni pak mish dhe perime. Pastaj ju kthen paratë tuaja.

  Nënë është ajo që:

  – Naten e mire dashuria ime.– Natën e mirë mami. Dhe ti fle. Dhe në vend të kësaj ajo, vetëm pak.

   – Andrea Faber 

  Jeto I Lumtur

  Artikulli paraprakFrymzim I Pafat.. Poezi Nga Migjeni…
  Artikulli tjetërAtyre që më bën të buzëqesh