Ballina Poezi “Një Të Dashur Kush Ka Gjetur”

“Një Të Dashur Kush Ka Gjetur”

181
Një të dashur kush ka gjetur,

Q’është e besës dhe e drejtë

Le ta puthë le ta dojë,

Jetën le t’ja ëmbëlsojë,

Dhe me lule le t’ja shtrojë.

Po besnike që të jetë,

Në kafas duhet ta ketë,

Djallushet kur ndrojnë erë,

Ju pëlqen nga no njëherë,

Të shijojnë tjatër verë.

Kur veçan Hëna kadritë,

Miq, i hapni mirë sytë,

Se bandilli përgjon çastin,

Vogëloshes i jep rastin,

Hap edhe zbraz kafazin.

Faik Konica
Jeto I Lumtur
Artikulli paraprakAnës Lumenjve..
Artikulli tjetërFragment Nga Novela “Ndiej Tek Ikën” Nga Delo Isufi”