Ballina Thënie Njeru i urtë nuk kerkon lumturinë, por mungesën e dhimbjes..”Thënie Të Mençura”

Njeru i urtë nuk kerkon lumturinë, por mungesën e dhimbjes..”Thënie Të Mençura”

452

1- Është e vështirë që të ndodhë diçka pa një arsye apo pa një parim.

2- Fillimisht ki një objektiv të qartë. Së dyti, gjej mjetet për ta arritur. Së treti përshtat mjetet.

3- Demokraci është atëherë kur sundues janë të varfërit dhe jo të pasurit.

4- Shtresat e ulëta ngrenë krye për të qenë të barabartë, dhe të barabartët ngrenë krye sepse duan të jenë shtresë sunduese. Kjo është gjendja mendore që i krijon revolucionet.

5- Njerëzit i krijojnë zotat sipas vetes, jo vetëm për nga pamja, por edhe për nga mënyra e jetesës.

6- Edukimi i mendjes pa edukimin e zemrës nuk është aspak edukim.

7-Miku i të gjithëve nuk është miku i askujt.

8- Një qytet i madh nuk duhet ngatërruar me një qytet të populluar.

9-Miku i vërtetë është një shpirt në dy trupa.

10- Të gjitha veprimet njerëzore kanë një ose më shumë prej këtyre shkaqeve: fati, natyra, detyrimi, zakoni, arsyeja, pasioni, dëshira.

Aristotle

Aristotle Tour | Sithonia Greece

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakJeta jonë fillon të mbarojë ditën kur heshtim përballe gjërave që kanë rëndësi..”Thënie Motivuese”
Artikulli tjetërMënyra më e sigurt per të kuptuar nėse mund ti zësh besë dikujt është t’i japësh besim..”Thënie Motivuese Për Jetën”