Ballina Thënie Nuk mund të jetë kurrë e vogēl dhurata që jepet...

Nuk mund të jetë kurrë e vogēl dhurata që jepet me dashuri. …Thënie Nga Franc Kafkës

139

Ja ku janë 8 thënie nga Franz Kafka për të ndryshuar mënyrën e të menduarit…

1.“Duke besuar me pasion në diçka që ende nuk ekziston, ne e krijojmë atë. Nuk ekziston vetëm ajo që nuk e kemi dëshiruar sa duhet.”

2. “Ai është tmerrësisht i frikësuar se po vdes, sepse ende nuk ka jetuar.”

3. “Unë zakonisht zgjidh problemet duke i lënë ato të më gllabërojnë mua.”

4. “Unë mund të dua vetëm atë që e vendos në mënyrë të lartë mbi mua dhe që nuk mund ta arrij.”

5.  “Rinia është e lumtur sepse ka aftësinë për të parë bukurinë. Kushdo që mban aftësinë për të parë bukurinë, nuk rritet kurrë.”

6. “Mos e humbisni kohën tuaj duke kërkuar një pengesë – ndoshta nuk ka asnjë.”

7.”Ka një sasi të pafund shpresash në Univers… por jo për ne.”

8. “Është më mirë të kemi dhe të mos keni nevojë, sesa të keni nevojë dhe të mos keni.”

8.“Ai që sdi të gënjeje, mendon se të githë thonë të verteten.“

How an Israel that never liked Franz Kafka came to own his literary legacy  | The Times of Israel

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakMund të përpiqem të jem i sinqertë, por jo i paanshëm…”Thënie Të Bukura”
Artikulli tjetërPlasi KEQ! FIFI e quajti ”njeri i padëshiruar”, Arjola i përgjigjet ”dhëmbë për dhëmbë”: Siç duken ujqërit… Plasi KEQ! FIFI e quajti ”njeri i padëshiruar”, Arjola i përgjigjet ”dhëmbë për dhëmbë”: Siç duken ujqërit…