Ballina Poezi Oh, ju fatzinj

Oh, ju fatzinj

163

Bertolt Breht

Oh, ju fatzinj!

Vëllait tuaj i bëhet dhunë, dhe ju mbyllni

Sytë!

I prekuri bërtet fort, dhe ju heshtni?

Dhunëbërësi sillet rrotull dhe zgjedh prejat e tij,

Dhe ju thoni:

Ne ai na kursen, sepse s’tregojmë asnjë

Mospëlqim.

Çfarë qyteti është ky, ç’njerëz jeni ju vallë?

Kur në një qytet ngjan një padrejtësi,

duhet të ketë një Revoltë.

Dhe atje ku s’ka revoltë, është më mirë që qyteti

të humbasë

Nga një zjarr, përpara se të bëhet natë.

Shqipëroi: Lasgush Poradeci 

Jeto I Lumtur

 

 

 

 

Artikulli paraprakKam Frikë
Artikulli tjetërZogu Blu