Ballina Poezi Pritja..

Pritja..

69

Gjysma e qiellit me re dhe gjysma tjeter e kalter
Kete harmoni shkrepetima e prish
Gjysma e shpirtit e ngrire dhe gjysma tjeter e vaket
Dhe ne gjoks nje ankth si iriq.

Ndaj sot nuk do shkojme kurrkund,
As ne koncert, as ne park, as ne varre;
Ti shko ne dhomen tjeter dhe mbesen perkund
Dhe une po ndez nje cigare.

Mbase kujtohet im bir arratisur ne bote
Dhe prish heshtjen e dhjamur mbi telefon!
Ah, kjo cigare qe pi eshte e forte,
E ndiej kur ne gjoks me shtrengon.
– Poezi nga Dritero Agolli

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakThënie Frymëzuese Për Femrat. Duhet t’i lexoni!
Artikulli tjetër“Urrejtja Dhe Dashuria”