Ballina Poezi Rruga që nuk është marrë… nga Robert Frost…

Rruga që nuk është marrë… nga Robert Frost…

159

 

 

Dy rrugë të ndryshme në një dru të verdhë,
Dhe më vjen keq që nuk mund të udhëtojë të dy
Dhe bëhu një udhëtar, gjatë qëndrova
Dhe shikova poshtë një aq sa munda
Deri atje ku u përkul në nënshartesën

Pastaj mori tjetrin, si po aq i drejtë,
Dhe duke pasur ndoshta pretendimin më të mirë,
Sepse ishte me bar dhe dëshironte veshin
Megjithëse për sa i përket kalimit atje
I kishte veshur me të vërtetë për të njëjtën gjë,

Dhe të dy atë mëngjes qëndronin në të njëjtën mënyrë
Në gjethe asnjë hap nuk kishte shkelur të zezën.
Oh, e mbajta të parën për një ditë tjetër!
Megjithatë, duke ditur se si rruga të çon drejt rrugës,
Dyshoja nëse duhej të kthehesha ndonjëherë.

Do ta tregoj këtë me një psherëtimë
Diku moshat dhe moshat kështu:
Dy rrugë u larguan në një dru, dhe unë –
Unë mora atë më pak të udhëtuar,
Dhe kjo ka bërë të gjithë ndryshimin.

The best writing advice I've ever read comes from Robert Frost. ‹ Literary  Hub

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprak“MOS LEJONI ASNJERI TJU ULË AQ POSHTË SATË DETYROHENI TA URRENI ATË”…Thënie Për Jetën”
Artikulli tjetërMos shkoni butë në atë natë të mirë nga Dylan Thomas…