Ballina Psikologji S’bëhet shaka me dashurinë..

S’bëhet shaka me dashurinë..

134

….Gjithë burrat janë gënjeshtarë, të paqëndrueshëm, fallco, llafazanë, hipokritë, sedertarë dhe të poshtër. Gjithë gratë janë të pabesa, artificiale, vanitoze, kurioze dhe të shthurura. Bota është një gjiriz i pafund ku foka me forma nga më të çuditshmet hiqen zvarrë mes malesh prej lluce. Por ka në botë një gjë të shenjtë dhe sublime e cila është bashkimi i dy prej këtyre qenieve kaq mëkatare e të frikshme. Jemi zhgënjyer shpesh në dashuri, jemi plagosur e ndjerë shumë herë fatkeqë; por ama gjithmonë kemi dashuruar. E, kur kur ka ardhur koha të ndodhemi buze varrit, kemi kthyer kokën pas dhe i kemi themi vetes: “Kam vuajtur shumë herë, shpesh jam zhgënjyer, por megjithatë kam dashuruar. Jam unë ai që kam jetuar jetën time e jo një krijese e rreme krijuar prej sedrës dhe mërzitjes sime …

“S’behet shaka me dashurinë/Akti II, skena 5 (1834)”-Alfred de MUSSET

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakTrasta me patate dhe pesha e inatit…
Artikulli tjetërLetër e Nënë Terezës drejtuar grave në Konferencën IV Botërore të Gruas në Pekin.