Ballina Uncategorized Si e Ke Shpenzuar Jetë..

Si e Ke Shpenzuar Jetë..

133

Si e Ke Shpenzuar Jetën

 

Në Ditën e Ringjalljes Zoti do të pyet,

Gjatë kësaj kohe që të dhashë,

Cka ke prodhuar për Mua?

 

Me c’farë pune e ke arritur

Fundin e jetës tënde?

 

Për c’farë qëllimi buka

Dhe fuqia jote janë konsumuar?

 

Ku e ke shpenzuar shikimin në sytë e tu?

Ku I ke harxhuar të pesë shqisat?

 

Ti e ke shpenzuar, shikimin, dëgjimin,

Intelektin

Dhe substancat e dëlira hyjnore;

C’farë ke blerë nga toka?

 

Të kam dhuruar duar dhe këmbë si lopatë dhe shatë,

Për të prashitur dheun e punëve të mira;

Kur u bënë ato vetë ekzistente?

Rumi

 

Rumi Biography – Facts, Childhood, Life, Death

 

Jeto I Lumtur

Artikulli paraprakShto peshën e fjalëve, jo volumin e zërit. Eshtë shiu që i rrit lulet, jo bubullima..”Thënie Të Bukura”
Artikulli tjetër“Njerëzit mund të të thonë mbylle gojën, por kjo nuk të ndalon e as nuk të pengon që të kesh mendimin tënd.”…”Thënie Të Mençura”