Ballina Poezi Të mendosh më pak

Të mendosh më pak

180

Të mendosh më pak shërben për të shëruar shpirtin.
Eshte e rendesishme.
Ju duhet të mësoni se si ta bëni atë.
Të mendosh më pak nuk do të thotë të jesh sipërfaqësor, i shpërqendruar, i munguar.
Të mendosh më pak do të thotë të lehtësosh, të lirosh kontrollin.
Lëri mendimet,
sidomos ato të gabuara.
Mbyllni dyert që kanë qenë të hapura për një kohë të gjatë.
Jetoni më shumë.
Të mendosh më pak do të thotë
Kujdesu për veten
lejoni zemrën të marrë frymë.
Mendoni më pak
është të shëtisni brenda
merrni njëri-tjetrin për dore
humbni në çdo mënyrë lumturie dhe ndjehuni si në shtëpinë tuaj.”
Andrew Faber

Artikulli paraprakMerr fryme
Artikulli tjetërFemra të bukura